Johan Stekelenburg

“Als iets je niet bevalt zul je moeten meedenken hoe het anders kan. Aan de kant staan en schreeuwen werkt niet meer.”

Johan Stekelenburg

De drie nominaties!

Dit zijn ze!

De drie nominaties voor het Johan Stekelenburg Compliment 2010!

 

Het blijft nog spannend tot 25 november, maar inmiddels is wel bekend welke drie kandidaten nog in de race zijn voor het Johan Stekelenburg Compliment 2010.

 

Dat zijn Rene Moerman uit Bakkum, Frans Stuy uit Amsterdam en Felicia Molema uit Assen.

 

De jury selecteerde hen uit de in totaal 69 inzendingen. De reden dat zij eruit sprongen, staat hieronder. Bij elke nominatie staat een link naar andere bronnen, die iets meer over de genomineerden en hun drijfveren vertellen.

 

De jury heeft inmiddels ook al een keuze gemaakt, en bepaald wie het Johan Stekelenburg Compliment (plus de bijbehorende sculptuur en het geldbedrag van € 15.000,-) krijgt toebedeeld. Maar dat blijft nog even geheim. Op 25 november zal Heleen Hoekstra, de weduwe van Johan Stekelenburg, dat bekendmaken tijdens een manifestatie in Amsterdam.

 

Wie van de drie?

Felicia Molema werd voorgedragen omdat zij in haar rijtjeshuis in Assen jongeren opvangt die in de reguliere zorg niet meer terechtkunnen. Ze verwijst hen naar de juiste hulpverlening, maar zorgt er ook voor dat ze de weg naar school terugvinden en dat ze aan het werk gaan. ‘Van mooi tot maf', zo typeert ze haar eigen initiatief.

 

Dit artikel geeft een mooi beeld van haar werkzaamheden. En ze heeft ook haar eigen website: www.vanmooitotmaf.nl.

 

Rene Moerman is niet alleen actief als internationaal ondernemer in zonnepanelen, maar ook voor de Starters Academie. Daar volgen mensen met een uitkering een opleiding om internetondernemer te worden. Rene is daar mentor, trainer en oprichter van een startersfonds. Alle inzet die hij pleegt voor de Starters Academie, is gratis. 

 

Meer informatie over de onderneming van Rene en over de Starters Academie is te vinden op:
 
www.solarif.nl
www.starters-academie.nl

 

RTV Noord-Holland zette René Moerman alvast in het zonnetje met zijn nominatie. Zie uitzending gemist.

 

De Amsterdamse kermisexploitant Frans Stuy is al meer dan twaalf jaar bezig om in Amsterdam en Rotterdam jongeren die rondhangen rond de kermis, een werkervaringsplek aan te bieden. In de op- en afbouw van de kermis, maar ook bij het toezicht en de beveiliging. Hij werkt nu aan een plan een permanent pretpark op te zetten, dat werk biedt aan enkele honderden werkloze jongeren.

 

In een interview voor TV Rijnmond legt Frans uit waarom hij doet wat hij doet. 
 

Met zeventien nominaties was Noord-Holland het sterkst vertegenwoordigd bij deze uitverkiezing. Noord-Brabant was goed voor veertien nominaties. Zeeland leverde geen enkele kandidaat en Overijssel en Drenthe bleven beide hangen op slechts één nominatie.

 

Het Compliment wordt nu voor de derde keer op rij uitgereikt. In 2008 ging het Compliment naar een autobedrijf in Utrecht, in 2006 naar de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. In beide gevallen betrof het initiatieven om jongeren aan werk te helpen. Ook ditmaal was een ruime meerderheid van de voorgedragen initiatieven gericht op jongeren.